Meld deg inn nå og betal kun 500 kr for medlemskap ut året og hele neste år!

Tidlig oppdagelse

Tidlig oppdagelse er Prostatakreftforeningens (PROFO) hovedbudskap. Tidlig oppdagelse er en absolutt nødvendighet for å få redusert antallet menn som dør etter prostatakreft.

For å kunne helbrede menn for prostatakreft er det helt nødvendig å oppdage kreften før mannen merker symptomer. Når først symptomene merkes er det ofte en kjensgjerning at det er for sent å helbrede pasienten for kreften.

Skal man finne prostatakreft som kan helbredes, må det derfor letes blant menn som er helt uten symptomer. Dette vil skje gjennom et obligatorisk PSA-screening program.

Vi har nå god dokumentasjon på at PSA-screening reduserer risikoen for å dø av prostatakreft. Antallet dødsfall i prostatakreft minket med opp til 30 prosent med PSA-screening viser en stor svensk studie.

Denne studien ble utført ved Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Gøteborg og er unik fordi den viser langtidseffektene av et organisert screeningprogram. Forskningsprosjektet var basert på en undersøkelse der så mange som 20 000 menn ble fulgt i over 20 år. Hensikten bak studien var å øke forståelsen for effektene av screening og hvordan et fremtidig screeningprogram for prostatakreft skal kunne utformes.

Gå til tidligoppdagelse.no

Del på sosiale medier:

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her