Verdens kreftdag – 4. februar

4. februar er det Verdens kreftdag. Her i Norge ønsker Kreftforeningen og pasientforeningene på kreftfeltet å løfte fram verdien av å møte andre i en lignende situasjon.

Likepersonsarbeid er en av PROFOs vikitgste oppgaver. Likepersonstilbudet bygger på et nettverk av frivillige likepersoner som ønsker å bruke sine egne erfaringer til å hjelpe andre som er i en situasjon som de selv har vært i. .

Arne Fred Buskoven fikk påvist prostatakreft i 2016, og meldte seg på kurs for å bli likeperson slik at han kunne være til hjelp for andre. Det er Bjørn Edgar Lilleng svært takknemlig for.

– Vi mannfolk er ikke alltid flinke til å prate om ting, og kanskje spesielt ikke om det som foregår «der nede». Da jeg fikk prostatakreft åpnet det seg et hav med spørsmål, og det var utrolig fint å ha Arne der. Ingen spørsmål har vært for dumme, og det har vært til stor hjelp å snakke med noen som har gjennomgått det samme, sier han.

Del på sosiale medier:

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her