Prostatakreft og samliv

Prostatakreft og samliv

En av syv menn får prostatakreft. Likevel er det for mange vanskelig å snakke om hvordan kreftbehandlingen kan påvirke samlivet. Hvis man er i et forhold, hvordan kan man, sammen med sin partner, tilpasse seg en ny situasjon med erektile utfordringer? Hvordan kan man skape intimitet i forholdet uten sex? Og dersom man ikke er i et forhold, hvordan håndterer man for eksempel ereksjonssvikt?

Prostatakreftforeningen har fått tildelt midler av Stiftelsen Dam til et filmprosjekt om samliv og seksualitet. Seerne får møte par og single som deler sine personlige historier.

I første omgang vil vi dele tre historier:

Terje og Turid

Terje og Turid forteller at intimiteten er blitt bedre etter operasjonen. De ser på livet på en helt annen måte, og det kommer en inderlighet inn i det å ha hverandre. De er mer nær enn tidligere. Terje er opptatt av erotikk og sex og han bruker sprøyte for å få ereksjon.

Kjetil og Kikki

Kjetil og Kikki deler erfaringer fra før og etter diagnosen. Etter behandlingen har Kjetil fått erektil dysfunksjon. Kikki forteller om lite informasjon til pårørende om hvilke konsekvenser behandlingen ville ha for sexlivet.

Trond

Trond var singel da han fikk diagnosen i 60-årene og da han ikke hadde planer om barn valgte han operasjon. Livet var viktigere enn seksualiteten. Han forteller videre om ereksjonen som dabbet av og han testet ut ulike hjelpemidler. For Trond er det sprøyte som gir best resultat for å få ereksjon.

Tusen takk til de av våre medlemmer som har stilt opp i dette prosjektet og som har delt sine personlige historier med spesialist i sexologisk rådgivning Margrete Wiede Aasland.

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her