Prostatakreft: Forekomsten i Norge på et stabilt høyt nivå

I fjor ble det registrert 4983 nye tilfeller av prostatakreft i Norge.

Prostataskreft er den desidert største kreftformen blant menn og utgjør en andel 28,4 prosent av samtlige nye mannlige krefttilfeller. De nye krefttallene viser samtidig at vi får flere som overlever prostatakreft. Antallet som lever og har eller har hatt prostatakreft var i fjor 49722. Antallet dødsfall som følge av prostatakreft var 957 går det frem av Kreftregisterets kreftstatistikk for 2017.

Andelen av prostatakreft har gått litt ned den siste femårsperioden, fra 29 til 28,4 prosent av alle krefttilfelle blant menn. Det ble registrert 135 færre prostatakrefttilfeller i fjor enn i 2016.

– Det tror vi skyldes at det har blitt gjort mindre PSA-testing, sa Giske Ursin, leder for Kreftregisteret under presentasjonen av tallene.

-Det er gledelig vi nå kan se at bedre behandling gir at flere overlever prostatakreft. For andre år på rad kan vi også se at dødeligheten holder seg under ett tusen døde, sier styreleder i Prostatakreftforeningen Hans- Fredrik Donjem i sin kommentar til de nye krefttallene fra Kreftregisteret.

Del på sosiale medier:

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her