Prostatakreft = Blå Sløyfe

Prostatakreft

Nestleder i foreningen, Daniel Ask, har fått følgende innlegg publisert i lokalavisa Nyttiuka.

«I 2017 visste 57% av den norske befolkningen at Blå sløyfe og prostatakreft var synonymt,-de hørte sammen. Når vi nå er kommet et godt stykke ut i november med massiv omtale i TV, radio og den trykte presse, ser det ut for at ennå flere er klar over denne aksjonen. Det er viktig at en så alvorlig og omfattende sjukdom er allment kjent fordi den berører så enormt mange, – bortimot et par hundre tusen i Norge. Det er den hyppigste av alle kreftformer uansett kjønn, og den flest dør av.

Omtalen i pressen og blant fagfolk viser behovet for å komme til bunns i denne kreftformens dilemma. Alt for mange dør hvert år (ca.1000 i Norge hvert år) og alt for mange får unødvendig behandling med bivirkninger som resultat.

Derfor er det å håpe at aksjonen i årets novembermåned innbringer rikelige midler til forskning, som er det andre store målet for aksjonen.

Forskning på prostatakreft er merkelig nok et nedprioritert område. En av årsakene kan være at den molekylære klassifiseringen, som er klinisk implementert i mange andre kreftformer, er ganske komplisert med prostatakreft. Men heldigvis finnes det dyktige, engasjerte forskere som bidrar. Tirsdag i neste uke (27.november), kommer forsker på St.Olav og overlege/kreftlege ved Ålesund Sjukehus, Bjørg Aksnessæther til Hotel Parken Scandic (Ålesund) og foredrar om «Behandlingsmuligheter ved prostatakreft med spredning». Moderne kreftbehandling i det norske offentlige helsevesen gir muligheter som for kort tid siden var utenkelig.

I tillegg til dette foredraget kommer «Norges beste» sexologer/kreftsjukepleiere, Randi Gjessing og Tore Borg og har foredrag om «Samliv og seksualitet». Det er et virkelig engasjert par som på en fin måte gir nyttig kunnskap og informasjon – ikke bare til prostatakreftpasienter, men også til både andre kreftpasienter og folk generelt.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Les mer om arrangementet på denne lenken.

Del på sosiale medier:

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her