Nedgang i antall krefttilfeller i fjor

I dag kom årsstatistikken fra Kreftregisteret fra 2023. 38.094 nye krefttilfeller ble registrert i Norge i fjor. Det er litt færre enn i 2022, og en nedgang, og særlig for de største kreftformene i Norge. Prostatakreft fortsetter å avta!

De fire vanligste kreftformene prostata-, bryst-, tykktarms- og lungekreft utgjorde til sammen 42 prosent av alle krefttilfeller i Norge i 2023. Vanligvis er det ventet en liten, årlig økning i krefttallene, fordi vi blir stadig flere her til lands og en stadig større andel av befolkningen er såkalt eldre.

– Men i år peker flere piler rett vei, sier direktør Giske Ursin i Kreftregisteret, FHI til NTB.

Prostatakreft fortsetter å avta, og antall nye tilfeller er det samme som for to år tilbake og har ikke vært så lavt på 20 år. Men på grunn av en økning i den eldre delen av befolkningen over samme tidsperiode, er antallet tilfeller fortsatt høyt med 5258 nye tilfeller.

Du kan lese rapporten her (du blir lenket videre til Kreftregisteret sine hjemmesider): https://www.kreftregisteret.no/globalassets/cancer-in-norway/2023/cin_report-2023.pdf

Del på sosiale medier:

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her