NÅ ER DET GUTTAS TUR!

Vi trenger din hjelp i kampen mot Norges vanligste kreftsykdom. Din støtte til forskning på prostatakreft redder liv.

For tredje året på rad arrangerer Prostatakreftforeningen den landsdekkende kampanjen Bartekampen. Bartekampen blander humor og alvor for å samle inn penger til forskning på prostatakreft og øke kunnskapen om sykdommen. Prostatakreft er den vanligste kreftformen i Norge med 5500 nye tilfeller årlig og godt over 60 000 som lever med sykdommen.

Vårt mål er å redde flere liv og forbedre livskvaliteten til de som gjennomgår behandling. Derfor er det avgjørende med forskning innen tidlig oppdagelse, forbedret diagnostikk og behandlingsmetoder.

Vi er stolte av å ha med oss en av Norges ledende fotografer, Per Heimly, som har fotografert en rekke kjente personligheter. Dette året har kjente personer som artisten Elisabeth «Bettan» Andreassen, idrettsutøveren Birgit Skarstein, dragartisten Kai Thomas Larsen (kjent som Skrellex) og artisten Ida Maria engasjert seg i Bartekampen. 

NÅ ER DET GUTTAS TUR!
Det har lenge vært en viktig oppgave for Prostatakreftforeningen å fremme tidlig oppdagelse av prostatakreft gjennom PSA-testing. Dette er nødvendig for å avdekke behovet for ytterligere undersøkelser og muliggjøre en tidlig diagnose. For å kunne helbrede menn for prostatakreft, er det helt essensielt å oppdage kreften før symptomene oppstår. Derfor er det avgjørende at det innføres et nasjonalt program for organisert PSA-testing. I dag finnes allerede tre nasjonale kreftscreeningprogrammer i Norge: for brystkreft, livmorhalskreft og tarmkreft. Prostatakreftforeningen mener det nå er guttas tur, og jobber aktivt for å innføre et tilsvarende nasjonalt screeningprogram for prostatakreft. 

Del på sosiale medier:

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her