Møt Turid Andersen, pårørende og likeperson i PROFO

Turid Andersen

Turid er en sprek og engasjert 70-åring som er pårørendelikeperson på Vardesenteret Radiumhospitalet/Ullevål og på kreftpoliklinikken Sykehuset Østfold Kalnes. Hun er også tilgjengelig på telefonen skulle noen ha behov for å snakke.

Hun har 17 års erfaring som likeperson. Hun fikk selv en kreftdiagnose for 18 år siden og da hennes mann fikk prostatakreft fikk hun også rollen som pårørende.

Da Turid fikk sin diagnose satt hun med mange spørsmål og Kreftforeningen henviste henne til «hennes» pasientforening. Turid beskriver dette som å komme hjem. Hun fant likesinnede som hadde vært igjennom det samme og fikk svar på mange ubesvarte spørsmål.  Hun tok deretter et likepersonskurs i regi av pasientforeningen og ble sertifisert som likeperson. Da hennes mann senere fikk diagnosen prostatakreft, fant Turid det naturlig å bli pårørendelikeperson i PROFO. Å være pårørende til en kreftsyk er ganske annerledes enn å være kreftsyk selv. Det kan være en vanskelig rolle for mange. Du står nær, men føler likevel at du står på sidelinjen. Da kan en likeperson være til støtte og hjelp.  

Turid setter stor pris på arbeidet som likeperson og føler at det er positivt å være til hjelp og støtte for andre i samme situasjon. Det er vår erfaring som kreftsyk eller pårørende til en kreftsyk som er unik, understreker Turid.

Hun oppfordrer flere pårørende til å bli likepersoner. Vi trenger å være sterke sammen, avslutter Turid!

Noen å snakke med?

Mange pasienter og pårørende kan ha stor nytte av å snakke med andre som har vært gjennom det sammen.

Ønsker du å ha noen å snakke med, så ring vår likepersonstelefon: 22 53 55 35.

PROFO tilbyr også medlemskap for pårørende. Det koster 250,- i året og du kan tegne medlemskap via følgende lenke: https://prostatakreft.no/butikk/

Del på sosiale medier:

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her