Prostatakreftforeningen presenterer

Prostatakreftforeningen presenterer

Prostatakreftuka

7. - 13. september 2020

Tidlig oppdagelse redder liv!

Menn har lavere forventet levealder enn kvinner, og har høyere dødelighet for en rekke sykdommer som rammer både kvinner og menn. Prostatakreft er den mest utberedte kreftformen i Norge uavhengig av kjønn. Hvert år rammes nærmere 5000 menn av denne kreftformen og Norge ligger i verdenstoppen både i dødelighet og forekomst. Tidlig oppdagelse er en absolutt nødvendighet for å få redusert antallet menn som dør av prostatakreft, og mens vi venter på innføringen av et nasjonalt screeningsprogram, må menn ta ansvar for eget liv og helse.

Mandag 7. september
kl. 18.00-20.00

LIVE-sending med programleder Erik Aasheim

Prostatakreftforeningen inviterer til et direktesendt program som vil bli sendt på YouTube. Du vil få se foredrag med tidligere fastlege Badboni El-Safadi, urolog Yngve Nygård og kreftlege Jon Reidar Iversen.

Vi har i tillegg med oss en rekke interessante gjester i studio som vil svare på spørsmål fra seerne og diskutere temaene som tas opp. Vi ønsker å følge mannens løp fra møtet med fastlegen, til utredning og behandling.

Dette er et program vi vet mange vil ha stor nytte av å se, så husk å meld deg på og hold av denne kvelden!

Alle påmeldte vil motta en e-post med lenke til sendingen før det starter:

"Mannens møte med fastlegen"

Badboni El-Safadi

Tidligere fastlege

"Utredning av prostatakreft"

Yngve Nygård

Urolog

"Behandling av prostatakreft"

Jon Reidar Iversen

Kreftlege

Gjester i studio

  • Urolog Karol Axcrona
  • Radiolog Wolfgang Picker
  • Kreftlege Jon Reidar Iversen
  • Kreftlege Andreas Stensvold

tidligoppdagelse.no

En enkel blodprøve hos fastlegen kan redde liv!

Altfor mange menn dør fordi prostatakreften deres oppdages for sent. Sjekk din PSA – en enkel blodprøve kan oppdage kreften tidlig og redde liv.

Altfor mange menn dør fordi prostatakreften deres oppdages for sent. Sjekk din PSA – en enkel blodprøve kan oppdage kreften tidlig og redde liv. Test deg! 

Vipps til #89475

Tirsdag 8. september

Prostatakreft og samlivet

Kommunikasjon rundt samliv og seksualitet er et sentralt tema i PROFOs arbeid og vi vet det er mange som savner oppdatert og relevant informasjon om dette temaet. I samarbeid med spesialist i sexologisk rådgivning Margrete Wiede Aasland har vi laget en filmserie om seksualitet og samliv som lanseres tirsdag 8. september. 

Seksualiteten er ikke noe som skjer uavhengig av resten av livet. Den påvirkes av våre tanker, følelser, handlinger og vårt samspill med andre mennesker. Det er noe av det mest private vi har, og mange synes det er vanskelig å snakke om. Sex er mer enn det å oppnå utløsning, og det er viktig å snakke med sin partner om følelser, lyster og utfordringer knyttet til egen seksualitet. 

Bergen: 9. september - AVLYST

“Livet er et usikkert prosjekt. Om sorg og angst i koronatiden”

Bergen kommune har vedtatt å innføre strengere smittevernsregler. Det er dessverre ikke mulig å holde arrangementer for mer enn 50 personer. I tillegg oppfordres det til en felles dugnad for å minimere smittefaren. Prostatakreftforeningen har derfor sett seg nødt til å avlyse arrangement med foredragsholder Ingvard Wilhelmsen. Vi beklager dette på det sterkeste.

Trondheim: 10. september kl. 18.00-20.00

«Det er når vi mister at vi får»

ved prest og foredragsholder Thormod Høyen

Arrangementene er tilpasset myndighetenes råd om smittevern. Ingen deltakeravgift.

Prostatakreftuka gjennomføres med økonomisk støtte fra:

Badboni El-Safadi

Tidligere fastlege

El-Safadi vokste opp i en familie på flukt og har gått en lang vei for å komme dit han er i dag. El-Safadi  er en allmennpraktiker som har fokus på fysisk aktivitet, forebygging og akuttmedisin. Han har deltatt i TV-serien «Sykehuset» og TV 2-serien «Gatelegene». El-Safadi er opptatt at vi må kunne snakke med legen om alt.

Yngve Nygård

Urolog

Nygård er urolog med bred erfaring fra urologisk poliklinisk virksomhet, både på sykehus og privat. Nygård har bred kompetanse rundt urologisk poliklinisk utredning og tilrettelagt behandling. 

Han har vært hovedansvarlig for prostatakreft ved urologisk avd. på Haukeland universitetssykehus både når det gjaldt diagnostikk og behandling av prostatakreftpasienterI tillegg var Nygård ansvarlig overlege for innføring av behandling for post prostatektomi inkontinens samme sted, en behandling som tidligere var sentralisert til Rikshospitalet. 

Jon Reidar Iversen

Kreftlege

Jon Reidar Iversen er cand med fra Universitetet i Oslo og spesialist i onkologi. Han arbeider som overlege ved urologiseksjonen, Avdeling for Kreftbehandling, OUS. Han har tidligere vært medlem av Helsedirektoratets redaksjonsgruppe for ”Nasjonale retningslinjer for behandling av prostatakreft” og var norsk onkologisk representant i SPCG (Scandinacvian Prostate Cancer Group) i 8 år.

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her